Thursday, November 17, 2011

Onze Liefde voor Dolfijnen is het Zaad van The Cove"The Cove" is een documentaire die voormalig dolfijnentrainer Ric O'Barry volgt in het blootstellen van gruweldaden tegen dolfijnen in de Japanse gemeente Taiji. In deze documentaire worden het soort activiteiten aan het daglicht gebracht waarvoor mensen alle moeite in de wereld doen om ze verborgen te houden voor het grote publiek.

Activiteiten die als primaire drijfveer geld en de daaruitvloeiende hebzucht hebben en die mensen zoals de bewoners van Taiji in een positie zetten waarin ze gewillig zijn zich te verlagen tot het brutaal uitmoorden van dieren zoals Dolfijnen. Zelfs degenen die van mening zijn dat 'dieren enkel bestaan voor het menselijk plezier - en dus om op te eten' zullen walgen van de menselijke natuur, als waar deze toe in staat is in het behandelen/benaderen van andere levende wezens, bij het zien van deze documentaire.

Deze film geeft ons de onaangename en gruwelijke realiteit weer die zich verschuilt achter de schijnbare onschuld van het menselijk streven/bestaan dat ons gepresenteerd wordt door de media en mensen in het algemeen.

Als voorbeeld nemen we Dolfinaria - de entertainment parken die Dolfijnen gebruiken om mensen te amuseren en die een romantisch beeld presenteren van 'zwemmen tussen de dolfijnen' - waarin er gemikt wordt op het opwekken van positieve, opwindende, opzwepende en geamuseerde gevoelens in mensen door de Dolfijnen trucjes en kunstjes te laten uitvoeren. Er worden aan de lopende band posters, briefpapier, bedlinnen, balpennen, T-shirts, ondergoed, enzovoort met afbeeldingen van Dolfijnen verkocht aan mensen die hun zogezegde 'liefde voor Dolfijnen' willen tentoonstellen.

Wanneer mensen over Dolfijnen praten dan is het steeds met een fonkeling in de ogen want 'Dolfijnen zijn toch zo'n slimme dieren' en 'ze doen geen mens kwaad - ze hebben zelfs al vaak mensen gered van de verdrinkingsdood' en 'wat een prachtige ervaring is het toch om te kunnen zwemmen tussen de dolfijnen'. Maar hoe komt het toch dat als we zoveel van Dolfijnen houden - we niet zien en niet geven om wat er met hen gebeurt in deze wereld? Wat houdt die zogezegde 'liefde' voor dolfijnen in als het alleen maar in ons privé-wereldje gebeurt in onze kamer met de dolfijnenposters en wanneer we erover praten met andere mensen - wat is liefde als het niet echt, praktisch geleefd/uitgedrukt/uitgevoerd wordt?

Voor de echte dolfijnen, degenen die leven en niet maar een beeld op een poster of in een aquarium zijn, wil die 'liefde' niets zeggen - want zij worden massaal afgeslacht ergens in een inham in Japan en zij worden gevangen, weggehaald uit hun natuurlijke omgeving en verscheept naar één of ander dolfinarium zodat ze aangegaapt kunnen worden door een bende schreeuwende kinderen en onverschillige volwassenen.

Terwijl de mens zichzelf presenteert en ziet als 'goed', 'intelligent', 'empathisch', 'echt' en 'positief' is er in werkelijkheid een inherent aanwezige onverschilligheid in de mens die verantwoordelijk is voor het bestaan van dit soort wandaden in onze wereld. Het is niet te verklaren dat de mens durft geloven dat liefde en positiefheid dingen zijn die echt bestaan, wanneer The Cove bestaat en niet gestopt wordt - en al zeker niet door alle religies en spiritualisten die de zogenaamde 'positiefheid' en 'liefde' in de mens verkondigen.

De eigenlijke waarheid van onze 'liefde' en 'positieve energie' is er één waar we liever onze ogen voor sluiten - want de waarheid is dat 'liefde' en 'positiefheid' een excuus zijn waarin we onszelf kunnen verliezen en waarmee we onszelf kunnen 'zoet houden' en 'troosten' zodat weLink met een goed gevoel ons consumptiegedrag en deze hele mallemolen van een kapitalistisch systeem dat de hebzucht in de mens promoot kunnen verderzetten. 'we voelen ons goed dus alles is goed' is ons motto geworden - wat het toppunt is van de absolute idiotie en waanzin dat de mens heeft toegestaan te bestaan in zichzelf en bijgevolg de wereld - waar de 'onschuldigen' (=dieren en kinderen) de tol voor betalen.Het is tijd voor verandering, voordat we onszelf vernietigen - tijd voor het GelijkheidsGeld Systeem

Voor Ondersteuning in het persoonlijke proces van zelf-verandering om te staan en bestaan als een echt wezen dat in staat is om daadwerkelijk verantwoordelijkheid te nemen voor al wat bestaat - zie Desteni Nederland
en het "Desteni 'I' Process"

En voor informatie over de oplossing voor de menselijke waanzin, Lees het Equal Money Boek - "What the FAQ is an Equal Money System?"
dat te vinden is in de Equafe Winkel

2 comments:

  1. zo hee goed stukje, je wijst precies aan hoe we als mensheid onszelf voor de gek houden over wie we zijn in deze wereld en de gevolgen daarvan als b.v. de dolfijnenslachting

    ReplyDelete