Sunday, November 27, 2011

Kan ik mijn Goederen nalaten op mijn Kinderen? - GelijkheidsGeld FAQ

Waarom laten we in de huidige samenleving onze goederen en ons geld na op onze kinderen? Voornamelijk omwille van de angst dat ze niet genoeg zullen hebben, de angst dat onze kinderen om de één of andere reden in deze wereld niet genoeg geld zullen hebben om voor zichzelf te kunnen zorgen. En in deze samenleving is dat zeer mogelijk - in deze samenleving is het mogelijk dat van de ene op de andere dag iemand zonder geld kan vallen, door bijvoorbeeld inflatie als maatschappelijke problemen die te maken hebben met de positie van het land in de 'wereldmarkt' of het verlies van je job.

En omdat er steeds die onzekerheid bestaat - zelfs in een land dat een goed sociale zekerheidssysteem heeft zoals veel Europese landen omdat die landen nog steeds bepaald worden door het geld dat ze hebben, waarmee ze in relatie staan met de 'globale economie' als de 'wereldmarkt' en daarom kan het land op zich in feite nog wel 'failliet' gaan (als wat er langzaam maar zeker nu aan het gebeuren is in Europa) - willen mensen dus zoveel mogelijk geld en goederen aan hun kinderen overdragen om er gewoon maar zeker van te zijn dat de kinderen in de toekomst zullen kunnen overleven, want 'er moest maar eens iets voorvallen'.

Deze onzekerheid zal volledig wegvallen, omdat landen niet meer een 'marktproduct' zullen zijn, ze zullen dus niet meer afhankelijk zijn van een 'wereldeconomie' die volledig gebaseerd is op competitie als het 'vechten voor overleving' waarin de landen onderling zo goed als niet om elkaar geven en zich heel egoïstisch opstellen als 'ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken' en waarin het dus zeer mogelijk is dat een volledig land met al haar inwoners failliet/tenonder gaat - hetgeen een absoluut barbaars, middeleeuws gegeven is.

De waarde van het leven zal niet meer bepaald worden door geld als een 'economie' waarin ieder mens als het ware een 'product' op een 'markt' is dat volledig afhankelijk is van allemaal verschillende factoren die de 'waarde' van dat product bepalen, waarin dus het voortbestaan van dat wezen voortdurend onzeker is omdat die 'marktwaarden' continu verschuiven en veranderen in de 'economie'.

Dus in een GelijkheidsGeld Systeem zal er geen reden meer zijn om zich angstig of onzeker te voelen over de eigen toekomst en de toekomst van onze kinderen - we zullen dus ook helemaal de noodzaak niet meer voelen om geld op te sparen of spullen in de zolder te verzamelen die bedoeld zijn om een welvarend, comfortabel leven te geven aan onze kinderen in de toekomst. De toekomst zal HIER zijn, in elk moment van ademhaling, want het GelijkheidsGeld Systeem focust op het leven en het leven dat is HIER, niet in de 'toekomst'.

'De toekomst' is een uitvinding van ons huidige kapitalistisch systeem waarin 'vrijheid' niet bestaat omdat we gevangen zitten in het ons continu zorgen maken over of we al dan niet genoeg geld zullen hebben om al onze rekeningen te betalen in de toekomst en elk moment van ons leven gaat als het ware naar het denken aan de toekomst.

Het GelijkheidsGeld Systeem is een compleet ander speelveld - het systeem is namelijk doelbewust ontworpen om voor ieder levend wezen te zorgen en om dus het Leven zelf te eren in de plaats van Geld.

Er zal gekeken worden naar wat praktisch leefbaar is en bijvoorbeeld het verzamelen/opstapelen van spullen als het niet willen loslaten van het verleden in de hoop dat het ons 'veiligheid' en 'zekerheid' zal bieden in de toekomst zal gezien worden als een absurde daad die in feite helemaal niet praktisch is. En het is al zeker niet praktisch om al die spullen dan aan je kinderen door te geven die het dan op hun beurt samen met hun eigen spullen op hun zolder moeten bewaren/opslaan.

Dit soort hamstergedrag is een resultaat van het huidige kapitalistisch systeem en zal eindigen in het Gezond Verstand van het GelijkheidsGeld Systeem.


Kom meer te weten over het GelijkheidsGeld Systeem op www.equalmoney.org
en zie www.desteni.co.za voor ondersteuning in zelf-leiderschap en zelf-ontdekking

No comments:

Post a Comment