Sunday, October 2, 2011

De Bel van België


België is één van de kleinste landen ter wereld, maar ook één van de rijkste landen ter wereld.
Bestaan in België is, in vergelijking met bestaan in de rest van de wereld, als leven in het Beloofde Land. We hebben, in vergelijking met de rest van de wereld, een nagenoeg perfect systeem van sociale zekerheid, gezondheidszorg, asielopvang, etc...

België is namelijk een 'sociaal systeem' waarin er zo goed als voor iedereen gezorgd word, niemand wordt achtergelaten, we doen ons best om iedereen te helpen en een kans te geven op een 'goed leven'.
Als kind krijgen we vaak te horen van onze ouders en onze omgeving dat we 'van geluk mogen spreken dat we België geboren zijn' wanneer we de verschrikkingen zien die in de rest van de wereld gebeuren. En al bij al voelen we ons ook gelukkig, we spreken ook van geluk. Eigenlijk ziet elk van ons wel wat er in de rest van de wereld gebeurt, we beseffen wel dat België het land van melk en honing is in deze wereld, en daarom proberen we ons zoveel mogelijk af te schermen, we willen onze rijkdom en geluk beschermen en verdedigen, omdat we daadwerkelijk geluk hebben dat we in België geboren zijn, het had evengoed anders kunnen zijn.

Leven in België betekent blind zijn voor de werkelijkheid, want de werkelijkheid is niet perfect, de werkelijkheid is niet rechtvaardig of eerlijk, als de waarden die het Belgische systeem probeert hoog te houden. Maar wij zien dat letterlijk niet, ergens weten we cognitief wel dat andere landen het niet zo goed doen en ja, dat we van geluk mogen spreken dat we in België geboren zijn omdat we dat lezen in het nieuws en zien op tv, maar we BESEFFEN het absoluut niet, want wij leven in de BEL van BELgië.

Alsof we een wereld op onszelf zijn, als dit kleine landje, alsof we een eiland zijn, letterlijk, een 'bel', compleet afgeschermd, afgescheiden van 'de rest van de wereld' --vanuit dit oogpunt is het vrij hilarisch te beseffen dat zelfs ons nationale monument van BELgië bestaat uit BELLEN (zie foto boven). de rest van de wereld is maar een verre realiteit die niet eens 'echt' lijkt, iets dat we maar af en toe op het nieuws zien of in de krant lezen of van horen, maar we beseffen niet wat een hel deze wereld eigenlijk is omdat we het zelf niet ervaren/beleven. Voor ons is alles namelijk 'goed', en wij leiden ons leven gebaseerd op en gefundeerd door dit idee en geloof van 'alles is goed', want dat is het systeem waar wij in leven, en we zien werkelijk niet verder dan dit systeem, want onze realiteit is 'goed'.

en zinnen zoals 'we mogen van geluk spreken...' zijn in feite niets dan een afscherming/bescherming van ons kleine rijke landje, het is een rechtvaardiging voor het bestaan van België als een uitzondering op de regel. En dat weten we eigenlijk goed genoeg. België is met zijn zorgsysteem, zijn 'sociaal' systeem waarin elk mens onderhouden wordt, een uitzondering op de regel en we staan niet eens stil bij wat dit eigenlijk betekent!

Want als België, als één van de kleinste landen ter wereld, ook nog eens één van de rijkste landen is, dan is er toch iets serieus mis. Dat wil zeggen dat enkel het selecte, kleine groepje mensen die toevallig in België wonen (en een paar andere landen) een kans hebben op geluk, een kans op rijkdom, een kans op een 'waardig leven'. Dit is toch absurd!! En waarom hebben wij ons hier geen vragen bij gesteld? Omwille van rechtvaardigende uitspraken zoals 'wij mogen toch van geluk spreken...'.

In de plaats van te beseffen dat we ons hier niet 'gelukkig' bij moeten voelen, we zouden ons moeten schamen. We zouden ons moeten schamen dat een land als België bestaat, met inwoners die leven in decadentie, in vergelijking met de rest van de wereld, en die compleet blind zijn en zich absoluut niet gewaar zijn van de eigenlijke realiteit van deze wereld. Omdat we zo in de watten gelegd worden, ocharme, we zijn toch schaapjes, er is overal een vangnet, overal om ons heen een 'sociale zekerheid'. Er is ACV en dan OCMW en wat nog niet allemaal, we worden in de watten gelegd, waardoor we watten in onze oren en ogen hebben, waardoor we de werkelijkheid van de wereld niet zien, we zien enkel 'de werkelijkheid van BELgië', waarin alles 'goed' en 'ok' is, waarin we ons druk maken om taalkwesties en het splitsen van een paar gemeentes en over het feit dat we bijna nooit zon hebben. We zagen en klagen toch zo graag over onze regering en alle dingen die zogezegd mislopen in ons land, niet beseffend dat dat maar een peuleschil is in vergelijking met wat andere mensen ervaren die niet 'het geluk' hadden om in België geboren te worden.

Belgen, medeburgers, het is tijd dat we eens de watten uit ogen en oren halen en beseffen wat de realiteit echt is.
Want, waarom staan wij mensen, burgers van de WERELD, een land als België toe te bestaan, als een paar mensen in de hele wereld die in 'het land van melk en honing' mogen wonen terwijl de rest van de wereld crepeert?

Als ons leven niet de norm kan zijn voor elk levend wezen op deze hele planeet, dan is het onaanvaardbaar!
Het is tijd dat we de Bel barsten en samen werken aan het manifesteren/implementeren/creeren van het 'Beloofde Land' voor ieder wezen op aarde onvoorwaardelijk.

Let op: dit is geen ideologie, geen droom, geen utopie, het enige dat hiervoor nodig is, is dat wij mensen eens ons hoofd uit ons gat halen en eens goed om ons heen kijken naar de wereld als een wereld waar wij allen burgers van zijn, het is tijd dat we ons egoïsme opgeven en werkelijk gaan geven om een ander als onszelf, onvoorwaardelijk!!

Iemand die durft kijken naar de wereld zal niet meer rechtvaardigen, zal niet meer verdedigen en beschermen van de persoonlijke rijkdom, die zal zien dat er iets vreselijk mis is met de wereld als wat wij mensen collectief als 'de mensheid' gecreerd hebben en die zal zoeken naar oplossingen, koste wat kost, in het besef dat deze wereld het gewoon niet waard is om in te 'overleven'.

Want, komaan, zeg nu zelf, als je gestorven bent en je kijkt terug op je leven, wat zal je gedaan hebben dat werkelijk iets waard was? Als je je hele wezen niet inzet voor een betere wereld en een beter leven voor al wat bestaat, dan besta je immers niet eens echt, want egoïsme is het niet waard om te bestaan, en diep vanbinnen weet je dat ook.Werk dus samen met ons mee in het creëren/implementeren/perfectionneren/manifesteren van een geldsysteem/wereldsysteem waarin ieder wezen onvoorwaardelijk ondersteund word, en waarin elk elitisme en egoïsme verbannen word, een wereld die het waard is om in te leven!


Kom dus een kijkje nemen op:

www.equalmoney.org - wij zijn een groep van mensen van over de hele wereld die onszelf trainen om van het 'Geldsysteem van Evenwaardigheid' een werkelijkheid te maken, dus: herstel het leven in ere en doe mee!!

en op onze facebook pagina:

http://www.facebook.com/groups/9203980618/

1 comment: