Friday, October 21, 2011

België en een 'equal money' - systeem


Er zal veel weerstand zijn tegen een equal money system in België, omdat wij hier een houding hebben van ‘wij hebben een goed systeem, wij hebben geluk dat we in dit systeem leven, waarin er voor ieder mens min of meer goed gezorgd wordt’, dus we hebben niets te ‘klagen’, dus er moet niets veranderen, we moeten gewoon onze mond houden over wat er al dan niet bestaat in ‘de wereld’ en we hebben het recht niet om ook maar een ‘verandering van het systeem’ te suggereren want in vergelijking met wat er voor de rest bestaat in andere landen, zijn wij ‘lucky bastards’, we mogen van geluk spreken, want in vergelijking met de meeste andere landen is ons systeem perfect.

Dit is de ‘preek’ die ons wordt aangeleerd in België, ik geloof dat elk kind dat in België leeft het wel al gehoord zal hebben, namelijk de preek van ‘ge moogt van geluk spreken dat ge hier in België leeft, voor hetzelfde geld zat ge in Afrika en daar hebben ze niets’, wat zoveel betekent als ‘stel het systeem niet in vraag, dat zou respectloos zijn tegenover het systeem van België dat toch zo goed voor je zorgt’. In België leven, is een schuldgevoel ervaren tegenover ‘het systeem van België’, want ‘het is toch zo een goed systeem’, en ‘ge moogt van geluk spreken’ .

Wat wil zeggen dat wij belgen ons blijkbaar gewillig neerleggen bij de status quo van deze wereld, omdat we liever ‘van geluk spreken’ door het systeem niet in vraag te stellen en gewoon te ‘genieten’ van het rijke, zorgende, perfecte Belgische systeem, terwijl de rest van de wereld het moet doen met heel wat minder. Wij houden ons hoofd laag in de hoop dat ons systeem nog lang moge zorgen voor ons, en nog lang ‘perfect’ moge zijn voor ons, en wat er met de rest van de wereld gebeurt zal ons worst wezen. In de statement/preek die de kinderen in België wordt meegegeven schuilt een enorm egoïsme, waarin een onderdanigheid aan het systeem wordt geïmpliceerd, ‘pas je gewoon aan’ ‘houdt je laag’ ‘doe gewoon mee’ zodat ons ‘perfecte systeem’ niet zal veranderen, zodat we niet als de rest van de wereld worden.

Dus, wat is er nodig opdat België zal luisteren en een ‘equal money'-systeem zal overwegen, opdat Belgen ‘verandering’ zullen overwegen?

Wat nodig is is een ‘wake up call’ voor België opdat we beseffen dat we deel uitmaken van deze wereld, het breken/vallen van ons schijnbaar ‘perfecte’ systeem, wat al aan het gebeuren is, als de financiële/economische crisis die de hele wereld nu overspoelt. We zullen beseffen dat we maar een deel uitmaken van deze hele wereld, een wereld die absoluut niet perfect is, een wereld van systemen die wij mensen gecreëerd hebben, die absoluut niet om ons geven, een systeem van geld dat niet geeft om het leven dat wij werkelijk zijn.

We zullen beseffen dat verandering nodig is, en liefst zo snel mogelijk.

En ware, waardige, blijvende, echte verandering zal er komen in de vorm van het ‘equal money’ systeem, een systeem dat onvoorwaardelijk voor ons zal zorgen, waarin wij ons als ‘Belgen’/’België’ niet moeten afscheiden en ‘laag houden’, maar waarin we ‘wereldburgers’ worden, één en gelijk aan elk wezen dat bestaat, en dat het recht heeft om, net als ons, een leven in waardigheid te leiden.

Kom een kijkje nemen op: www.equalmoney.org voor meer informatie over het ‘equal money’ - systeem

1 comment:

  1. cool, wil je het posten op het DesteniNL forum? Er is een topic gecreëerd over Gelijkheids Geld Systeem

    ReplyDelete